INLEIDING

Deze algemene voorwaarden (“Voorwaarden”) zullen van toepassing zijn op elke transactie tussen CARBONELLA BVBA (“CARBONELLA SUITS”, “wij”, “ons” of “onze”) en haar klanten (“klant”, “u” of “uw”), die online worden gemaakt (“carbonellasuits.be”) of bij alle CARBONELA SUITS locaties (“Showroom”). Showrooms en CARBONELLASUITS.be worden samen aangeduid als “CARBONELLA SUITS Stores”.

Houd er rekening mee dat u bij het maken van een account, het plaatsen van een bestelling of door een aankoop te doen in een CARBONELLA SUITS-winkel, akkoord gaat met de onderstaande
V oorwaarden:

BESTELLINGEN

CARBONELLA SUITS behoudt zich het recht voor om op elk moment na ontvangst van uw bestelling deze te accepteren, te weigeren, in de wacht te zetten of een bestelling te annuleren, met inbegrip wanneer: 1. uw maten niet beschikbaar zijn binnen ons beschikbare patroon; en 2. wij het recht hebben om de aangekochte hoeveelheden te beperken. Zodra we uw bestelling hebben ontvangen, krijgt u een bevestiging van de e-mailorder. Het ontvangen van een orderbevestiging betekent niet dat CARBONELLA SUITS uw bestelling accepteert of bevestigt om de bestelling aan u te verkopen; het is simpelweg een bevestiging dat we uw bestelling hebben ontvangen.

CARBONELLA SUITS kan na het ontvangen van uw bestelling contact met u opnemen om te vragen om verduidelijking, aanvullende of ontbrekende informatie over uw bestelling of uw account, inclusief maten – waaronder mogelijk foto’s- of specifieke aanpassingen. Het is enkel uw eigen verantwoordelijkheid om de aanvullende informatie te verstrekken aan CARBONELLA SUITS op een tijdige en gunstige wijze. CARBONELLA SUITS behoudt zich het recht om, naar eigen goeddunken, uw bestelling stil te leggen of zelfs te annuleren indien de gevraagde informatie niet tijdig is ontvangen of onvolledig is. Stil gelegde bestellingen worden automatisch na 15 dagen geannuleerd nadat ze zijn geplaatst indien er informatie ontbreekt, waarna een tegoed wordt verstrekt volgens deze Voorwaarden.

Wanneer CARBONELLA SUITS een bestelling wijzigt of annuleert, zullen we u proberen hiervan op de hoogte te stellen door contact op te nemen via het e-mailadres en/of telefoonnummer dat is verstrekt op het moment dat de bestelling werd geplaatst. Als uw bestelling is geannuleerd, geeft CARBONELLA SUITS een tegoedbon voor toekomstig gebruik dat gelijk is

aan het gefactureerde bedrag, zoals omschreven in deze Voorwaarden.

Als u uw bestelling wilt wijzigen of annuleren, kunt u binnen 1 werkdag van het plaatsen van uw bestelling contact opnemen met onze administratie via het mailadres administratie@carbonellasuits.be. Wij kunnen telefonische orderwijzigingen of annuleringen niet garanderen, zelfs niet als ze plaats vinden binnen dit tijdsvlak. Zorg ervoor dat u uw stofselectie, maten en aanpassingen goed controleert voor u ze verstuurt. Uw bestelling wordt bevestigd en wij kunnen hierna geen wijzigingen garanderen.

Als u uw bestelling annuleert binnen de bovenstaande periode van 1 werkdag zullen wij u terugbetalen via uw oorspronkelijke betaalmethode op uw daaraan gekoppelde bankrekening binnen de daaropvolgende 14 werkdagen.

PRIJZEN EN ACTIES

De prijzen bij CARBONELLA SUITS worden weergegeven in lokale valuta, indien beschikbaar en/of wettelijk verplicht. Als de lokale munteenheid niet beschikbaar is, worden de prijzen standaard weergegeven in euro’s. Klanten zijn verantwoordelijk voor de eventuele aanpassingen in de wisselkoers, conversie en/of kosten die gepaard gaan met het maken van de betaling. Plaatselijke valuta voor CARBONELLASUITS.be wordt bepaald door geo-locatie en het verzendadres voor uw bestelling.

CARBONELLA SUITS behoudt zich het recht voor om de prijzen voor producten die op de CARBONELLA SUITS HQ worden weergegeven te wijzigen en om fouten te voorkomen die per ongeluk optreden, inclusief prijzen en acties, zelfs nadat u uw bestelling heeft ingediend.

Mocht CARBONELLA SUITS de prijs binnen 14 dagen verlagen die volgen op de datum dat u een bestelling plaatste, neem dan contact op met onze ADMINISTRATIE. U kunt dan een tegoed aanvragen, dat gelijk is aan het verschil tussen de prijs die u in rekening is gebracht en de actuele verkoopprijs. Houd er rekening mee dat dit prijsaanpassingsbeleid slechts één keer kan worden geëist en niet geldt voor tijdelijke acties, zoals die rond Vaderdag, Valentijnsdag…

Kortingscodes mogen niet worden gecombineerd tenzij dit uitdrukkelijk door CARBONELLA SUITS wordt vermeld. In het geval dat meer dan één kortingscode door een klant is gebruikt bij het plaatsen van een bestelling, al dan niet opzettelijk, behoudt CARBONELLA SUITS zich het recht voor om: 1) het aantal kortingscodes dat gebruikt mag worden bij de bestelling aan te passen; of 2) de bestelling te annuleren of wijzigen, zoals omschreven in deze Voorwaarden. Kortingscodes, inclusief verwijzingsprogrammabeloningen of e-maillijst aanmeldingscodes, zijn niet van toepassing op de aankoop van uitverkoop artikelen, zelfs als deze maar tijdelijk in de uitverkoop verkrijgbaar waren.

Op alle acties en kortingen van CARBONELLA SUITS HQ zijn deze Voorwaarden van toepassing, evenals de voorwaarden verbonden aan de promotie zelf. In geval van een conflict tussen deze Voorwaarden en de eigen Voorwaarden van de actie zijn deze Voorwaarden van toepassing.

PRODUCT INFORMATIE EN BESCHIKBAARHEID

Het kan voorkomen dat er foutieve informatie wordt verstrekt bij een van de CARBONELLA Vestigingen (online of offline) dat onjuistheden bevat of informatie mist die betrekking hebben op productbeschrijvingen, prijzen, aanbiedingen en beschikbaarheid. CARBONELLA SUITS behoudt zich het recht voor om eventuele fouten, onjuistheden of ontbrekende informatie te corrigeren en informatie te wijzigen of bij te werken of om bestellingen te annuleren als informatie bij de CARBONELLA SUITS Stores onjuist is, zelfs nadat u uw bestelling heeft geplaatst.

CARBONELLA SUITS doet er alles aan om de informatie en de kleuren van onze producten en stoffen zo juist mogelijk weer te geven in de CARBONELLA SUITS Stores. CARBONELLA SUITS garandeert niet dat de juiste productkleur of textuur nauwkeurig wordt weergegeven op het scherm van het apparaat dat u gebruikt.

Met het oog op leverings- en/of fabricagebeperkingen kunnen sommige producten slechts een beperkte oplage hebben voor de verkoop. CARBONELLA SUITS kan de voorraad van een specifiek product niet garanderen en behoudt zich het recht voor om een product van de CARBONELLA SUITS Stores op ieder gewenst moment te verwijderen of om de beschikbaarheid te wijzigen, ook nadat u een bestelling heeft geplaatst. Als CARBONELLA SUITS geen product of specifieke stof kan leveren die u heeft besteld, zal CARBONELLA SUITS naar eigen goeddunken: 1) contact met u opnemen om een ander materiaal voor uw kleding te kiezen; of 2) de bestelling annuleren en een tegoed verstrekken voor toekomstig gebruik, gelijk aan uw aankoopprijs. Als de geselecteerde nieuwe stof een andere prijs heeft dan de oorspronkelijk geselecteerde stof, dan geeft CARBONELLA SUITS een tegoed of het verschil wordt in rekening gebracht.

CARBONELLA SUITS behoudt zich het recht voor om, naar eigen goeddunken, te bepalen welke producten beschikbaar zijn bij de verschillende CARBONELLA SUITS Stores.

VERZENDING EN BEZORGING

CARBONELLA SUITS kan gratis verzending aanbieden op bestellingen boven een bepaald bedrag. CARBONELLA SUITS verzendt niet buiten Europa. Cadeaubonnen en andere promotieproducten zoals het meetlint worden gratis verzonden, maar dragen niet bij aan het bereiken van het minimale bedrag voor gratis verzending. Alleen wanneer een account is aangemaakt, wordt het meetlint gratis verzonden.

CARBONELLA SUITS verstuurt uw bestelling via een erkende koerier en zal u op de hoogte stellen zodra uw bestelling is verzonden. Ontvangst van een bestelling vereist een handtekening en klanten zijn verantwoordelijk voor het regelen van een bezorgafspraak en accepteren van bezorging van de koerier.

CARBONELLA SUITS doet er alles aan om bestellingen door heel Europa te versturen. Er kunnen beperkingen gelden in een deel van Europa dus controleer alstublieft bij uw lokale rechtspersonen of verzendingen uit België zonder problemen kunnen worden ontvangen.

De prijzen die worden weergegeven op CARBONELLASUITS.be omvatten eventuele rechten/douanekosten voor orders binnen Europa, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Als u gevraagd wordt om eventuele douanekosten over uw bestelling binnen Europa te betalen, kunt u contact opnemen met onze administratie@carbonellasuits.be met het respectievelijke bewijs van betaling zodat we dit kunnen beoordelen.

Alle verwachte verzenddata betreffende uw bestelling die door CARBONELLA SUITS aan u worden verstrekt, vormen slechts een schatting en mogen niet worden beschouwd als een garantie of overeenkomst van CARBONELLA SUITS om uw bestelling aan u te leveren op die datum. Aangezien de feitelijke levering van uw bestelling kan worden beïnvloed door gebeurtenissen waar CARBONELLA SUITS geen invloed op heeft, kan CARBONELLA SUITS niet aansprakelijk worden gesteld voor late leveringen.

Als u uw kleding nodig heeft voor een speciaal evenement of een specifieke datum raden we u aan om uw bestelling ten minste 60 dagen voor uw evenement of de benodigde datum te plaatsen.

BRUILOFTEN EN GROEPEN

CARBONELLA SUITS kan naar eigen goeddunken een korting of promotie aanbieden aan bruiloften of groepen, die voldoen aan bepaalde eisen die door CARBONELLA SUITS zijn vastgesteld. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke korting of promotie moeten alle leden van het bruiloftsfeest of de groep voldoen aan de criteria en voldoen aan de voorwaarden van CARBONELLA SUITS, waaronder het indienen van de bestellingen binnen het gevraagde tijdsbestek.

CARBONELLA SUITS behoudt zich het recht voor om een kortingscode of promotiecode die aan huwelijksfeesten of groepen wordt toegekend te annuleren indien het naar eigen goeddunken bepaalt dat een deelnemende klant deze Voorwaarden of de voorwaarden verbonden aan een dergelijke promotie heeft overtreden.

Gezien de beperkte beschikbaarheid van seizoensgebonden producten, stimuleert CARBONELLA SUITS u om te kiezen uit de vaste collectie zodat er genoeg voorraad van de stof beschikbaar is wanneer iemand van de groep een aanpassing vereist. Houd er rekening mee dat het selecteren

van een seizoensgebonden product voor een groep de kans vergroot dat het product of de stof niet meer op voorraad is als iemand van uw groep een aanpassing vereist. In dat geval zal CARBONELLA SUITS deze persoon vragen om een andere stof te kiezen, volgens deze Voorwaarden en daarbij niet de rest van de bestellingen opnieuw maken.

CADEAUBONNEN EN TEGOED

Bonnen, kortingen en andere acties kunnen niet worden toegepast op de aankoop van cadeaubonnen. Cadeaubonnen kunnen echter wel worden gebruikt om te betalen voor artikelen waar een andere kortingscode of actie op wordt toegepast. Cadeaubonnen kunnen alleen in euro’s worden uitgegeven.

Cadeaubonnen kunnen in aanmerking komen voor gratis verzending, maar ze dragen niet bij aan de minimale besteding vereist voor gratis verzending. Alle andere verzendvoorwaarden gelden wel voor de verzending van cadeaubonnen. CARBONELLA SUITS is niet verantwoordelijk voor cadeaubonnen die verloren gaan of gestolen worden of die worden gebruikt zonder uw toestemming of voor cadeaubonnen met onjuiste informatie.

Cadeaubonnen kunnen niet worden uitbetaald en kunnen niet worden toegepast op eerdere bestellingen. Cadeaubonnen kunnen niet worden overgedragen en kunnen niet worden geruild voor contant geld, of enig ander voordeel of overweging die niet door CARBONELLA SUITS is toegestaan (behalve indien wettelijk verplicht).

In het geval dat CARBONELLA SUITS u een tegoed verstrekt, door een prijsaanpassing, annulering van een bestelling of om een andere reden, kan CARBONELLA SUITS dit krediet in de vorm van een cadeaubon verstrekken in welk geval alle Voorwaarden van toepassing zijn op het gebruik ervan, die gelden voor een gewone cadeaubon.

AANPASSINGEN | OVERZICHT

CARBONELLA SUITS vindt pasvorm het belangrijkste onderdeel van een goed pak en wij willen u de beste mogelijkheden aanbieden om deze perfect te laten passen. Als uw kleding vermaakt dient te worden, kijk dan bij onderstaande opties.

Zorg ervoor dat u binnen 10 dagen vanaf de datum waarop u uw bestelling heeft ontvangen contact opneemt met onze ADMINISTRATIE of een afspraak maakt in een van onze Showrooms. U kunt geen aanpassingen aanvragen nadat de geldende periode is verstreken. Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze ADMINISTRATIE indien u problemen heeft met het indienen van uw aanvraag voor het verstrijken van deze periode.

AANPASSINGEN | UITGEBREID

Alle CARBONELLA SUITS op maat gemaakte kledingstukken zijn gemaakt voor uw unieke maten dus ze kunnen aanpassingen nodig hebben wanneer het maatwerk wordt voltooid.

U kunt een afspraak maken in een van onze Showrooms zodra u uw bestelling hebt ontvangen. Onze medewerkers van de Showroom leiden u door het proces en zorgen voor eventuele aanpassingen aan uw bestelling indien die nodig zijn en werken uw maatprofiel bij op uw account zodra de aanpassingen aan de kleding zijn voltooid.

Als u geen toegang heeft tot een van onze Showrooms biedt CARBONELLA SUITS een coupeusetegoed van maximaal €50 euro aan credits voor bestellingen binnen Europa zoals u kunt zien in de onderstaande tabel. Het coupeusestegoed per kledingstuk mag niet met elkaar worden gecombineerd – dit betekent dat u geen extra vermaakkrediet voor één kledingstuk kan aanvragen ten nadele van een ander kledingstuk. Wij kunnen op dit moment alleen wijzigingsaanspraken in Europa accepteren.

Kledingstuk

coupeusestegoed

Pak (2 delig & 3 delig) – Geheel

€50

Colberts & Vesten

€25

Pantalons

€25

Overhemden

€25

Om in aanmerking te komen voor een coupeusetegoed, dient u de volgende richtlijnen te volgen van onze Vermaak Afdeling:

  • Download en print het vermaak formulier dat u vindt onder Vermaak Afdeling en neem deze mee naar uw coupeuse.
  • Laat uw coupeuse dit Vermaak Formulier invullen en u een bon geven.
  • Wanneer u beide documenten in uw bezit hebt, kunt u deze sturen naar onze administratie.
  • U kunt gevraagd worden om een kopie van uw bon (een foto of scan) te uploaden.Zorg ervoor dat uw coupeuse er zeker van is, dat deze de problemen rond de pasvorm voor u zal kunnen aanpassen, aangezien u na het vermaken nergens meer aanspraak op kan maken.

Indien het op de juiste manier wordt ingediend, kunt u erop rekenen dat het tegoed binnen 14 werkdagen zal worden overgemaakt naar de betaalwijze die u heeft gebruikt bij de bestelling.

Wanneer een lokale coupeuse u niet kan helpen bij het vermaken, vragen wij u om contact op te nemen met ons Sales Team, en daarbij aan te geven welke wijzigingen nodig zijn met foto’s waarop u de kleding draagt. Het Sales Team zal dan op vakkundige wijze vast kunnen stellen wat er nodig is en u voorzien van een aanbeveling over de volgende stappen die genomen kunnen worden. Dit dat kan inhouden, dat het werk wordt afgemaakt door onze in- house master coupeuses bij een van onze Showrooms of dat het kledingstuk opnieuw wordt gemaakt, de zogenaamde Remake.

REMAKES

Als een remake nodig is, zal CARBONELLA SUITS dezelfde stof gebruiken als die van uw originele bestelling. Vanwege de beperkte beschikbaarheid kunnen sommige producten echter niet opnieuw worden gemaakt en u wordt in dat geval gevraagd om een alternatief product of stof voor uw remake te kiezen, volgens deze Voorwaarden. Als er een remake nodig is voor een product of artikel dat in de uitverkoop is gekocht – ook al werd deze tijdelijk aangeboden in de uitverkoop – en er is een vervangende stof nodig, wordt u gevraagd een andere stof uit dezelfde uitverkoop collectie te kiezen of de meerprijs te betalen volgens deze Voorwaarden.

CARBONELLA SUITS zal geen remake uitvoeren in een van de volgende omstandigheden: 1) wanneer wijzigingen lokaal kunnen worden uitgevoerd; 2) wanneer het kledingstuk al door een lokale coupeuse is aangepast en/of de klant reeds een coupeusekrediet heeft aangevraagd voor hetzelfde kledingstuk, tenzij het coupeusekrediet volledig aan CARBONELLA SUITS is terugbetaald; 3) wanneer de remake-aanvraag niet te maken heeft met de pasvorm van het kledingstuk, anders dan kwaliteits- of fabricageproblemen; 4) wanneer de remake aanvraag is gebaseerd op aanpassingswijzigingen of foutenbij het plaatsen van uw bestelling, met uitzondering van fouten die zijn gemaakt door CARBONELA SUITS bij het produceren van uw kleding; en 5) enige andere omstandigheid die CARBONELLA SUITS naar eigen goeddunken mag aanwenden, dat een remake niet gerechtvaardigd is.

Als u vragen heeft omtrent deze Voorwaarden, kunt u contact opnemen met onze ADMINISTRA TIE.

RETOURNEREN

Houd er rekening mee dat we geen restituties aanbieden aangezien stof voor elk van uw gemaakte kledingstukken wordt gesneden op basis van uw maten en wensen.

Als er een probleem is met betrekking tot de kwaliteit of fabricage van uw kleding, neem dan binnen 10 dagen na ontvangst van uw bestelling contact op met ons administratie team voor hulp. U kunt het kledingstuk ook naar een van onze Showrooms brengen of de retourclaim online via uw account indienen. Klanten kunnen een tegoed verwachten voor toekomstig gebruik binnen 14 werkdagen na ontvangst van de retourzending door CARBONELLA SUITS.

CARBONELLA SUITS behoudt zich het recht om naar eigen goeddunken het verstrekken van tegoed te weigeren voor een artikel waarvan wordt aangenomen dat deze is gedragen of beschadigd. Kleding die al is vermaakt, komt niet in aanmerking voor een retour. Alle artikelen die teruggestuurd worden aan CARBONELLA SUITS die niet voldoen aan de voornoemde vereisten, worden niet verwerkt als retour en zonder verdere verplichting van CARBONELLA SUITS teruggestuurd naar de klant. U dient alle artikelen die in het kader van een promotie zijn aangeschaft samen te retourneren om een volledig tegoed te kunnen ontvangen. Stuurt u een deel van bestelling terug worden de niet- geretourneerde artikelen in rekening gebracht voor de prijzen die golden voor de actie.

  • Wanneer u een retour heeft aangevraagd, ontvangt u van CARBONELLA SUITS een mailbevestiging.
  • Nadat de artikelen zijn ontvangen, zal CARBONELLA SUITS deze verwerken en waar nodig een tegoed verstrekken dat in de toekomst gebruikt kan worden. Als uw bestelling werd betaald met een tegoed of een cadeaubon, wordt het bedrag eerst weer teruggestort op die gebruikte betaalmethode voordat er een ander tegoed wordt verstrekt.
  • Retourzendingen worden niet geaccepteerd als er al een aanpassing is gemaakt aan de kledingstukken.
  • Voeg uw originele bestelnummer toe aan de retourzending om er zeker van te zijn dat het verwerken van de zending zonder problemen kan verlopen.Mocht u vragen hebben omtrent een retourzending, kunt u contact opnemen met onze ADMINISTRA TIE.

ACHTERGELATEN KLEDING BIJ SHOWROOMS

In het geval dat kleding en/of bestellingen niet binnen 60 dagen worden opgehaald bij een van onze Showrooms, nadat u per e-mail of telefoon hierover op de hoogte bent gebracht, behoudt CARBONELLA SUITS zich het recht voor om deze naar eigen goeddunken weg te doen en zal niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor verlies of schade. Onze Showrooms zullen proberen om u tenminste 3 keer te contacteren tijdens een dergelijke termijn van 60 dagen om dit scenario te vermijden.

SLOTBEPALINGEN

De huidige Algemene Voorwaarden kunnen, naar eigen goeddunken, met of zonder voorafgaande kennisgeving door CARBONELLA SUITS op elk moment worden gewijzigd en/of vervangen. Om deze reden raden wij u aan deze Voorwaarden opnieuw na te lopen wanneer u een van de CARBONELLA SUITS Stores bezoekt. Uw gebruik van CARBONELLASUITS.be, evenals elke transactie die in een van onze Showrooms is gemaakt, betekent dat u akkoord gaat met deze Voorwaarden. De meest recente Voorwaarden worden geplaatst op CARBONELLASUITS.be en zijn verkrijgbaar in een van onze Showrooms en zijn bindend voor u en CARBONELLA SUITS.

U gaat ermee akkoord om CARBONELA SUITS, zijn agenten en vertegenwoordigers te vrijwaren tegen enige aansprakelijkheid, schade of oorzaken van handelingen (hoe ook genoemd of beschreven met betrekking tot of voortvloeiend uit: (1) uw transacties met CARBONELLA SUITS; (2) uw gebruik van CARBONELLA SUITS Stores, of (3) uw inbreuk op eventuele vertegenwoordiging, garantie of andere bepaling van deze Voorwaarden.

U gaat hiermee akkoord afstand te doen op alle aanspraken van schade, verlies of oorzaken van handelingen die u of een van uw vertegenwoordigers, erfgenamen, familie of gemachtigden hebben of die kunnen opkomen tegen CARBONELLA SUITS, zijn verkopers en vertegenwoordigers als gevolg van uw transacties met CARBONELLA SUITS.

Deze Voorwaarden dienen geïnterpreteerd te worden in overeenstemming met alle toepasselijke landelijke, provinciale en gemeentelijke wetten en voorschriften van het land van oprichting van CARBONELLA SUITS of respectievelijk de statuten van de vennootschap, en de daarbij geldende landelijke wetgeving, zonder rekening te houden met de bepalingen van het conflictenrecht. Elk geschil dat voortvloeit uit deze Voorwaarden wordt uitsluitend opgelost in de provincie Oost-Vlaanderen te Gent, België. Het ontbreken van een bepaling aan deze voorwaarden door CARBONELLA SUITS wordt niet beschouwd als het doen van afstand van enige andere bepaling of het recht van CARBONELLA SUITS om strikte naleving van elk van deze voorwaarden te eisen. Indien een bepaling van deze Voorwaarden onvoldoende of onwettig wordt geacht door een relevante autoriteit, moet deze bepaling zojuist worden aangepast om dergelijke nietigheid of onwettigheid te corrigeren en zal dit niet van invloed zijn op de overige bepalingen.

Algemene Voorwaarden gepubliceerd: 25 september 2017

Algemene Voorwaarden laatst bijgewerkt: 17 februari 2018